Pobeda karijere Lasla Đerea

Perspektivni srpski teniser Laslo Đere uspeo je da napravi veliko iznenađenje u kvalifikacijama za glavni žreb Dubaija (ATP 500, tvrda podloga). On je u 1. kolu sa 2-6, 6-4, 6-4 savladao nekadašnjeg 8. igrača sveta, Jirgena Melcera (ATP 84) i tako ostvario najveću pobedu u karijeri. U direktnoj borbi sa Francuzom Pujeom imaće šnasu da izbori plasman i u glavni žreb što bi bio izvanredan uspeh.

Meč je bolje otvorio Austrijanac, napravio je brejk u četvrtom gemu za prednost od 3-1, a potom nastavio u istom stilu. Pri kraju seta Melcer je u osmom gemu još jednim oduzetim servisom potvrdio dominaciju u prvom delu igre, osvojivši ga rezultatom 6-2.

laslo 2

Nakon prvog perioda očekivalo se da Austrijanac lako privede meč kraju, pogotovo što je na startu drugog seta napravio brejk i vodio sa 2-0. Međutim, u trećem gemu Laslo Đere vraća brejk, a potom pravi novi i nekako uspeva da sačuva svoj servis za velikih 4-2. U daljem toku drugog dela igre brejkova nije bilo, pa je srpski teniser osvojio set sa 6-4.

Nošen samopouzdanjem Đere je prvi zapretio i u trećem setu, napravivši brejk za 2-1, ali je Austrijanac već u narednom gemu uzvratio istom merom i poravnao na 2-2. Brejkova nije bilo sve do sedmog gema kada naš mladi teniser opet oduzima servis rivalu, potom sigurno servira u nastavku seta i osvaja treći period rezultatom 6-4.

Na turniru u Dubaiju Laslo Đere igra i u dubl konkurenciji zajedno sa Novakom Đokovićem. Oni su dobili specijalu pozivnicu organizatora i na startu takmičenja igraju sa Bopanom i Nestorom (4. nosioci). Novak Đoković kao prvi nosilac u singlu u 1. kolu za protivnika ima Kanađanina Vašeka Pospišila, dok će u dublu nastupati i Nenad Zimonjić zajedno sa Kurešijem. Njihovi protivnici na otvaranju turnira su upravo Pospišil i Francuz Rože-Vaslan (3. nosioci).