Pobeda karijere Katarine Jokić, pobeda Jakšić, porazi Jorović i Krunić

Katarina Jokić. Zapamtite ovo ime!

Od kako nastupa za našu zemlju, uspesi za ovu devojčicu samo se nižu, kako na juniorskim, tako i na seniorskim turnirima. Od februaru, kada je krenula da igra pod zastavom Srbije ,na dva juniorska turnira u singlu stigla je do trofeja i finala, a u seniorskoj konkurenciji do titule na fjučersu i danas do četvrtfinala na turniru 25k kategorije!

Katarina je danas savladala Reku Lucu Jani, 260. na svetu, 4-6, 6-2, 6-4 i plasirala se u četvrtfinale, iskoristivši na najbolji način specijalnu pozivnicu organizatora ovog turnira u Švajcarskoj. Pobedom se približila ulasku u top 600 (sa sadašnjeg 694. skoćiće do oko 625. mesta). Za ulazak u polufinale i top 600 igraće protiv Aranče Rus, trenutno 156. na svetu.

Ukoliko ste propustili da se informišete o tome ko je Katarina, intervju se nalazi OVDE.

Na istom turniru u četvrtfinale je prošla i Jovana Jakšić, koja je kao prvi nosilac bila ubedljiva i sa 6-2, 6-4 savladala Anu Škudun. Trenutno 300. teniserka na WTA listi, Amra Sadiković joj je naredna rivalka.

Na turnirima kategorije 50k u Koreji i Turskoj poraze su doživele Ivana Jorović i Aleksandra Krunić.

Ivana je sjajno krenula, osvojila prvi set protiv 100. na svetu, Misaki Doi, ali je iskusnija Japanka preokrenula i pobedila Ivanu sa 5-7, 6-4, 6-2. Ivana ostaje u Koreji, gde naredne nedelje igra na turniru kategorije 15k.

Prvi nosilac u Turskoj bila je Aleksandra Krunić, ali je Srpkinja ponovo negativno iznenadila  porazom u drugom kolu. Vitalija Đačenko bila je ubedljiva i sa 6-2, 6-1 lako izbacila Aleksandru sa turnira. Krunićevoj ostaje dubl kao uteha, i u paru sa Krajiček sutra igra četvrtfinale protiv Sirotkine i Vrljić.