Pobeda Jelene i Viktora, poraz Nenada

Jelena Jankovic  Srpska teniserka Jelena Janković i Mirjana Lučić Baroni iz Hrvatske uspešno su startovale u konkurenciji dublova na turniru u Štutgartu. Janković i Lučić su u prvom kolu savladale Nemicu Kristinu Baroa i Jaroslavu Švedovu iz Kazahstana sa 2:0 u setovima – 6:3, 7:6 (7:5), a u nastavku turnira čekaju pobednice meča Sara Erani/Roberta Vinči (Italija) – Mona Bartel/Sabina Lisicki (Nemačka).

Jankovićeva u Štutgartu učestvuje i u singl konkurenciji. Njena protivnica na startu, verovatno u sredu, biće šesti nosilac, Australijanka Samanta Stosur.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić u kombinaciji sa Nikolasom Almagrom poražen je u prvom kolu turnira u Barseloni, jer je od njih bila bolja švedsko-kanadska kombinacija Linšted – Nestor sa 2:1 u setovima – 6.1. 2:6, 16:14.

Zimonjić i Almagro su imali nekoliko meč lopti u super tajbrejku, ali nisu uspeli da privedu meč kraju i plasiraju se u osminu finala.

Viktor Troicki i Andreas Sepi pobedom su stratovali na turniru u Bukureštu, pošto su savladali rumunsko -francuski dubl Kopil / Monfis sa 2:1, po setovima 5:7, 6:3, 11:9.