Pobeda Aleksandre u Pragu

Na WTA turniru u Pragu (Češka, šljaka, Internacional serija) srpska teniserka Aleksandra Krunić zabeležila je pobedu u prvom kolu. Ona je nakon preokreta rezultatom 3-6, 7-6(4), 6-0 savladala Mirjanu Lučić-Baroni. U narednom kolu igraće sa boljom iz duela Vikmajer – Đorđi. Krunićeva će u glavnom gradu Češke igrati i dubl, a partnerka će joj biti Petra Martić.

Aleksandra je sjajno ušla u meč, napravivši brejk u prvom gemu došla je do prednsoti, koju je i potvrdila za 2-0. Međutim, Hrvatica brzo uzvraća, dolazi do izjednačenja u četvrtom gemu, a potom osvaja još tri gema za redom, čime je uspela da u potpunosti preokrene meč i rezultat u prvom setu, 5-2. U nastavku seta Lučić-Baroni dobro servira, uspeva da sačuva stečenu perdnost i osvaja set rezultatom 6-3.

rsz_aleksandra

Drugi set opet Srpkinja sjajno počinje, pravi brejk za 2-0, ali potom i dozvoljava Mirjani ribrejk za izjednačenje rezultata na 2-2. U nastavku seta teniserke su razmenile još po jedan brejk, a onda je u dvanaestom gemu Aleksandra Krunić imala čak četiri set lopte, pri servisu rivalke, međutim nije ih iskoristila, pa je pobednika drugog perioda morao odlučiti taj-brejk. U “trinastom gemu” bilo je obilje preokreta i mini-brejkova, ali se Srpkinja u svemu tome bolje snašla i iskoristila novu set priliku za 7-4, i izjednačenje u setovima.

Posle turbulentnog drugog perioda kao da je Aleksadnra Krunić dobila krila i sa tom snagom dominirala u poslednjem periodu. Teniserka iz Srbije je dobro servirala, a uspeola je da čak tri puta oduzme servis rivalki, u prvom, trećem i petom gemu, te tako postavi konačnih i makmsimalnih 6-0 u trećem setu.