Pliškova zaustavila Kerber u pohodu na 1. mesto

Češka teniserka Karolina Pliškova osvojila je Sinsinati i sprečila Anđelik Kerber iz Nemačke do postane novi WTA broj 1. U finalu turnira u Ohaju slavila je u dva rutinska seta, sa 6-3, 6-1.

sinsinati 2016

Jedna pobeda je delila Nemicu od prvog mesta na WTA listi i njene prve ”Masters” titule. Iako je do sada tri puta igrala u finalima Premijer 5 kategorije i osvojila Gren Slem i ukupno devet WTA titula, Anđelik do sada nije trijumfovala na WTA turnirima ove kaegorije. Ona je u svoje 23. WTA finale u karijeri ušla kao favorit protiv 14. teniserke sveta Pliškove. Međutim, desilo se isto što i u Riju, na Olimpijskim Igrama -Titulu je uzela teniserka od koje se pre turnira to uopšte nije očekivalo.
Zanimljivo je da je Pliškova, baš kao i Puig, do titule došla pobedama nad aktuelnim šampionkama Australije i Rolan Garosa, tj  Kerber i Muguruze, usput pobedivši i po jednu dvostruku GS šampionku i bivši broj 2. (Puig pobedivši Kvitovu, a Pliškova Kuzjecovu)

Bilo kako bilo, Pliškova je osvojila najveću titulu u karijeri. Ovo joj je bilo 15. WTA finale, a 2. Premijer 5 kategorije i do sada je osvojila samo pet titula na Internacional turnirima i ni jednu iz Premijer serije.

Kerber će imati novu šansu da postane 1. teniserka sveta već nakon US opena. Zahvaljujući Pliškovoj, Serena je osigurala izjednačavanje rekorda Štefi Graf od 186. nedelje u nizu na 1. mestu.

 Na našem sajtu možete pogledati ATP i WTA rang statistiku i pratiti TRKU ZA BR1.