Pliškova iznenadila Serenu, Kerber do finala i 1. mesta

Drugu godinu za redom, Serena Vilijams je neočekivano izgubila u polufinalu US Opena. Ovoga puta, teniserka koja ju je iznenadiila je Karolina Pliškova iz Češke – koja će u finalu igrati protiv Anđelik Kerber iz Nemačke, teniserke koja će zahvaljjujući ovim rezultatima sledeće nedelje postati novi svetski broj 1 na WTA listi.

Резултат слика за serena pliskova uso

Pre US Opena, Pliškova nikada nije prošla dalje od 3. runde na nekom Gren Slemu. Ovoga puta je izborila i svoju prvu osminu i  četvrtinu finala, a onda i polufinale i finale. To je postigla pobedivši usput Venus i Serenu Vilijams, nešto što je pre nje uspelo samo nekolicina teniserki, tačnije, njih sedam, a tri na Gren Slmovima
Pliškova je već bila među 10 najboljih na svetu prošle godine i igrala je tadasvoje prvo Premijer 5 finale, a ove godine je uspela i da osvoji jedan turnir te serije i da se vrati među 10 najboljih i sve to kruniše Gren Slem finalom.

U polufinalu Karolina je dobila Serenu sa 6-2 7-6 i samim tim Amerikanka je ostala bez 1. mesta na WTA listi na kom je bila rekordnih 186 nedelja u nizu..

Резултат слика за serena pliskova uso

Serenu će na tom mestu smeniti Anđelik Kerber iz Nemačke. Nemica je ove sezone osvojila Australijan Open i Igrala finale Vimbldona. Ona će postati 22. teniserka na 1. mestu, a najstarija kojoj je to pošlo za rukom po prvi put.

Ona je u drugom polufinalu bila bolja od Karoline Vožnjacki iz Danske, u dva seta, sa 6-4 6-2 i tako izborila svoje treće Gren Slem finale ove sezone, i uopšte u karijeri.

Zanimljivo je da je Kerber bila na korak od 1. mesta u finalu Sinsinatija, gde ju je pobedila upravo Pliškova, kada je osvojila najveću titulu u dosadašnjoj karijeri, a sada joj je Čehinja praktično pomogla da dođe na 1. mesto.

Poslednji put kada su Serena Kerber i Vožnjacki bile u polufinalu US Opena istovremeo, bilo je 2011. godine, a tada je titulu osvojila Samanta Stosur. Da li će se sličan scenario ponoviti, videćemo u subotu kada je meč na programu.