Pliškova i Dimitrov trijumfovali u Brizbejnu

Prvi u nizu turnira u Australiji i ove sezone bio je kombinovani turnir u Brizbejnu. Kod žena on je Premijer kategorije dok je kod muškaraca iz serije ATP250.

Резултат слика за pliskova brisbaneU ženskom finalu igrale su Karolina Pliškova iz Češke i Alize Korne iz Francuske. Rezultat je bio 6-0 6-3 za Čehinju kojoj je ovo sedma titula u karijeri iz sedamnaest finala. Ona je do sada četiri puta igrala finala iz Premijer serije, ali je ovo prvi put d aje podigla pehar. Ipak, pre ovoga ona je dva puta igrala finala iz serije Premijer 5, od kojih je jedno i osvojila, a igrala je i finale US Opena prošle sezone.
Korne je na putu do finala pobedila 7. 2. i 4. nositeljku turnira (Vesninu, Cibulkovu i Muguruzu) i ostaće na pet titula iz jedanaest finala u karijeri.
Prošlogodišnja finalistkinja i svetski br.1 Anđelik Kerber je takođe nastupala, ali izgubila u četvrtfinalu.

Grigor Dimitrov bio je postavljen za 7. nosioca i osovojio je turnir pobedivši 3. nosioca  Keija Nišikorija iz Japana. Rezultat je bio 6-2 2-6 6-3 za bugarskog tenisera. Dimitrov je na ovom turniru nanizao  tri pobede nad top 10 teniserima, što mu je za jednu pobedu manje od dosadašnjeg rekorda karijere (Nišikori, 1. nosilac Raonić i 4. nosilac Tim) i došao do svoje pete titule iz deset finala.