Petrova pobednica turnira u Tokiju

     Ruska teniserka Nađa Petrova osvojila je turnir u Tokiju pošto je  savladala branioca titule, Poljakinju Agnješku Radvansku sa 6:0, 1:6, 6:3.

U prvom setu Petrova je servirala sjajno izgubivši samo 4 poena na svoj servis. Napravila je 3  brejka i za 31 minut psvojila set sa nulom. Radvanska se nije predavala, pa je u drugom setu podigla nivo igre i sa dva brejka završila set sa 6:1 za 29 minuta. U trećem setu teniserke su držale servis sve do 8 gema, kada Nađa Petrova pravi presudni brejk za 5-3. Trebao joj je još jedan gem do velikog uspeha, najvećeg  poslednjih godina. To je i uspela, osvojila je 9 gem trećeg seta, a samim tim i meč.

Meč je trajao 1 h i 42 minuta. Petrova je napravila čak 11 aseva i imala je 4 duple greške, dok je Poljakinja imala 6 aseva i 3 duple servis greške. Nađa će ovom pobedom napredovati na WTA listi i od ponedljka će biti među 15 najboljih teniserki. Ovo je druga titula za Ruskinju ove sezone, pošto je prethodno slavila u Den Bošu, pobedom nad, takođe, Radvanjskom, ali Ursulom. Inače ovo je Nađina treća titula na turnirima prve kategorije i dvanaesta u karijeri.