Petri i Sari finale Dubaija, Sereni i Azarenki kazna

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u finale 2 miliona vrednog turnira u Dubaiju, pobedom nad Karolinom Voznjacki u dva seta, rezultatom 6-3 6-4.

Pre nje, u italijanskom duelu, Sara Erani zabeležila je petu pobedu za redom nad svojom dubl partnerkom Robertom Vinči, pobedivši je  sa 6-3 6-3.

Eranijevoj je ovo drugo finale godine (nakon Pariza) a Kvitovoj, koja pokazuje da se vraća u formu, prvo. I jedna i druga nisu trijumfovale na WTA turnirima još od leta prošle godine.

Turnir u Dubaiju pripada drugoj kategoriji, tzv Premier seriji turnira. Pobednici donosi 470, a poraženoj finalistkinji 320 WTA poena.

Prva i druga teniserka sveta, Serena Vilijams i Viktorija Azarenka, povukle su se na startu turnira zbog čega će biti kažnjene sa ”kaznenom nulom” .  Kaznena nula predstavlja poene sa  turnira koji na rang listi ne može biti zamenjen jer pripada obaveznim turnirima. Iako su obe teniserke podnele medicinsku dokumentaciju o validnosti povlačenja, WTA je ipak odlučio da razlozi nisu bili toliko jaki.
Naime, iako Dubai spada u turnire druge kategorije, postoji određen broj turnira te kategorije koje top 30 teniserke moraju odigrati. Uz sve Gren Slemove, Premier Mandatory turnire i i 2 najbolja Premier 5 turnira. Takođe, sve teniserke koje ispune sve zahteve WTA ostaju u konkurenciji za novčani bonus koji se isplaćuje krajem godine.