Petra Kvitova osvojila Elitni Trofej

Na Završnom turniru za ”Elitni Trofej” u Džuhaiju, već drugu godinu u nizu učestvuju teniserke iz top 20 koje nisu uspele da se plasiraju na Završni turnir u Singapuru.
Uprkos logici koja kaže da bi ovaj turnrir, ako već mora da postoji, trebalo da se održava pre Završnog Šampionata, WTA je uporan u ideji da postoji Završni nakon Završnog. Bilo kako bilo, teniserke koje su učestvovale mahom su dovoljno dobre da budu i deo Završnog u Singapuru – a neke su tamo i učestvovale.

Petra Kvitova of the Czech Republic kisses her winners trophy after defeating Elina Svitolina of Ukraine in the WTA Elite Trophy tournament in Zhuhai, south China's Guangdong Province, Sunday, Nov. 6, 2016. (Color China Photo via AP) ORG XMIT: XAW802

Prošlogodišnja finalistkinja Završnog u Singapuru i osvajačica istog dok je bio u Istanbulu, Petra Kvitova prvi put je nastupala na turniru u Džuhaiju i došla je do titule.
Čehinja je u finalu bila bolja od Eline Svitoline iz Ukrajine. Kvitova na celom turniru nije ispustila ni set, a tako je bilo i u finalu, gde je slavila sa 6-4 6-2.

Češka teniserka je tako došla do 19. titule u karijeri, iz 26. finala. Ove sezone jeosvojila turnir prve kategorije u Vuhanu i igrala finale Internacional turnira u Lincu. Ipak, sve to donelo joj je 11. mesto na WTA listi za kraj godine, što je prvi put da je van top 8 nakon pet godina u nizu.