Peta titula za Jovanu Jakšić

Od kada se ozbiljno posvetila profesionalnim tunririma, pre nešto više od godinu dana, Jovana Jakšić ređa finala i titule na fjučersima. Danas je u svom osmom osvojila petu titulu, treću ove godine, pobedivši u Antaliji Lenu-Mari Hofman iz Nemačke, sa 6-2 6-3.

Jovana je do titule došla na ubedljiv način. Posle problema u prvom kolu, kada  je morala da igra tri seta i sva tri su završena sa tesnih 7-5, Jovana do kraja turnira nije dozvolila protivnicama da joj oduzmu više od tri gema po setu!

Ovom titulom, Jakšić je došla na korak od ulaska u Top400, gde se već nalazila kada je u julu ostvarila renking karijere, 385. mesto. Verovatno bi plasman bio i bolji, da nije imala problema sa povredom, koja je tokom leta omela da postigne i bolje rezultate.  Ovo je Jovanina druga titula u poslednje tri nedelje a pošto je i prethodnu ubedljivo osvojila očekuje se možda ozbiljniji prelazak i na čelindžere, na kojima do sada nije imala previše uspeha.

Inače, Jovana je u septembru napunila 19 godina. Kao juniorka je stigla do 13 mesta, decembra prošle godine. Trenira je stric Petar Popović, koji je inače i trener Andree Petković, sa kojim radi oko godinu dana.