Pet finala za srpske juniore!

Srpski juniori u konkurencijama do 16 i do 14 godina zabeležili su odlične rezultate na turnirima turneje Tenis Evrope (Tennis Europe). Najmlađi predstavnici Srbije igrali su čak pet finala, tri u pojedinačnoj i dva u konkurenciji parova.

Резултат слика за nemanja subanovic

Na turniru u Grčkoj (Aridea, do 16 godina, kategorija C3, tvrda podloga) Nemanja Šubanović plasirao se u finale u obe konkurencije i opravdao ulogu prvog nosioca u oba slučaja. Na žalost, oba finala je izgubio. U pojedinačnoj konkurenciji pobedio ga je domaći teniser Dimostenis Taramonlis, rezultatom 6-7(2), 3-6. U konkurenciji parova je u timu sa Danijelom Triantafilouom iz Grčke izgubio od 4. nosilaca, grčkog tima Daglis- Rumpios sa 5-7 3-6.

Резултат слика за Elena MilovanovićNa turniru u Regensburgu, u Nemačkoj (do 16 godina, kategorija C2, šljaka) Elena Milovanović opravdala je ulogu favorita i osvojila turnir bez izgubljenog seta. U finalu je igrala protiv drugog favorita, tj 2. nositeljke Markete Panačkove iz Češke i slavila sa 6-1, 6-1.
Резултат слика за oliver sabo racNa turniru u Aradu, Rumunija (do 14 godina, kategorija C3, šljaka) Oliver Sabo Rac i Filip Mandović zabeležili su zapažene rezultate. Zajedno su igrali finale u konkurenciji parova, a Oliver je igrao i finale u pojedinačnoj konkurenciji. U finalu dublova Sabo Rac i Mandović  bili su postavljeni za 2. nosioce i izgubili su od 1. nosilaca Vasila Dimitrova i Samuila Konova iz Bugarske, rezultatom 6-3, 2-6, 2-10. U singlu su oba naša tenisera izgubiili od istog protivnika. Drugi nosilac turnira Maks Hans Rehberg iz Nemčake u četvrtfinalu je eliminisao Filipa, sa 4-6, 3-6, a u finalu i Olivera sa 2-6, 0-6. Oliver je bio postavljen za 6. nosioca, a na putu do finala je eliminisao 5. i 3. nosioca, dok je Filip bio postavljen za 8. nosioca turnira.