Peneta osvojila Indijan Vels

Flavija Peneta došla je do svog najvećeg uspeha u pojedinačnoj konkurenciji. U dublovima je osvojila jedan Gren Slem, WTA završnicu i još tri turnira, ali titula u Indijan Velsu je njeno najveće ostvarenje u singlu. Sa 6-2, 6-1 Peneta je u finalu bila bolja od Agnješke Radvanjske i tako došla do svoje desete titule u karijeri u singlu.

penetaPoljakinja je tokom meča imala problema sa kolenom što se odrazilo na njeno kretanje. Ali nije želela da preda, već da odigra pošteno do kraja iz poštovanja prema suparnici i publici, pa makar konačni rezultat izgledao loše iz njezine perspektive.

“Žao mi je što nisam mogla da trčim onoliko koliko sam htela”, izjavila je na rubu suza Radvanjska tokom ceremonije dodele trofeja. “Imala sam dve odlične nedelje, ali Flavija je bila predobra i čestitam joj. Nadam se da ću jednog dana osvojiti ovaj turnir.”

U prvom setu Italijanka je dva puta napravila brejk, a u drugom još tri puta. Spasila je obe brejk lopte koje je imala Radvanjska, pa tako Poljakinja ostaje na 13 titula iz 19 finala.

“Presrećna sam, ne znam šta bih rekla. Dala sam sve od sebe, a Agnješki želim brz oporavak. Danas je moj dan i uživam u ovom trenutku”, izjavila je Peneta.

Italijanka tako na najbolji mogući način nastavlja svoju drugu mladost. Zbog problema s leđima, pa ručnim zglobom 2012. bila je blizu penzije, kako je i sama priznala, ali dobri rezultati u drugoj polovini 2013. godine, pre svega polufinale US Opena, vratili su joj veru i samopouzdanje. Ove sezone je igrala četvrtfinala Australijan Opena i Dohe, a u Indijan Vels je došla kao 21. nosilac, pa će ovom titulom napredovati do 12 mesta na WTA listi.