Peneta najavila povlačenje na kraju sezone

flavija penetaU danu kada je postala najstarija teniserka koja je osvojila svoj prvi gren slem trofej, sa 33 godine i 200 dana, Flavija Peneta je uzela mikrofon u ruke i saopštila:

“Povlačim se iz tenisa!”

Saopštila je to bukvalno, odmah na terenu “Artur Eša”, posle emotivnog finala sa sunarodnicom, drugaricom, koleginicom iz FED kup reprezentacije, rivalkom, sparing partnerkom, Robertom Vinči, koja je i sama igrala prvo GS finale i koja bi, takođe, postala najstarija osvajačica prvog gren slema da je slučajno pobedila.

“A zašto se povlačim? Zato što mi je nekada teško da se takmičim. Kada ste na terenu i kada morate da igrate 24 nedelje godišnje, morate svake nedelje da se borite, a ako se ne borite svake nedelje kao što sam se danas borila, biće loše. A mislim da ne mogu više to da radim, tako da je ovo savršeni trenutak. Bilo je stvarno teško doneti ovu odluku, ali sam srećna što sam je donela. Stvarno srećna i ponosna na sebe”, rekla je Peneta.

Danas je pojasnila da će to biti na kraju godine, a da će do tada igrati turnire u Vuhanu i u Pekingu, i eventualno na završnom WTA turniru, ako se plasira.