Šangaj: Viktor na Janka

Kada je Južni, preuzeo igru i rezultat na startu drugog seta, izgledalo je da meč nepovratno klizi iz Viktorovih ruku. Nije bilo tako, jer je Viktor uspeo da se sabere sredinom trećeg seta i na kraju zabeleži jednu od retkih pobeda nad bolje rangiranim teniserima, ove godine, 6-3 2-6 6-4.

Viktor je meč otvorio brejkom i to mu je sasvim sigurno puno pomoglo da nastavi mirnije i sigurnije od svog protivnika. Doduše, morao je da spašava dve brejk lopte, krajem seta, ali kada mu je to pošlo za rukom, usledio je još jedan brejk za završetak seta.

I ništa nije ukazivalo na raspad u Viktorovoj igri, koji je trajao gotovo set i po. I Južni je neko ko je poznat po oscilacijama u igri, pa je sasvimsigurno i njegova zasluga u tome velika. Tome u prilog ide podatak, da je Viktor imao 15 asova ali da je i pored toga osvojio jedva oko dve trećine poena na prvi servis.

Dakle, sve je krenulo nizbrdo posle brejka u prvom gemu drugog seta. Od tada se samo igra na Viktorov servis, dok je Viktor samo jednom uspeo da dođe do 30, na servis Južnog. Slično je počeo i treći set, i kada je Južni potvrdio brejk i poveo sa 3-1, izgledalo je da je meč gotovo.

A onda, niotkuda, Viktor stiže do 00-40, vraća brejk i sve se vraća na odnos snaga iz prvog seta. Južni nekako uspeva da osvoji još jedan servis gem, ali gubi onaj najvažniji, kada je servirao da ostane u meču .

Tako će Janko i Viktor odigrati tek treći međusobni meč. Trenutno je nerešeno, a poslednji je dobio Janko u finalu Kremlin kupa u Moskvi prošle jeseni.