Pobeda karijere Peđe Krstina

Peđa Krstin se plasirao u finale čelendžera u meksičkom gradu Puebli, posle pobede nad Benjaminom Bekerom u tri seta, 4-6 6-3 7-6(2). Beker  je trenutno 102. na rang listi, a najbolji plasman mu je bio 35. mesto, koje je držao još krajem 2014. godine.

krstin-pedjaU prvom setu Peđa je na startu pretrpeo brejk, koji je uspeo da vrati u osmom gemu, ali je u nastavku izgubio oba naredna gema.

Slično se dogodilo i na  početku drugog seta. Na 1-1 Beker pravi brejk, ali se Krstin odmah vraća i brejkom u 6. gemu obezbeđuje izjednačenje u setovima.

U trećem, Peđa je vodio sa 5-3, servirao za set, ali nije izdržao. Ipak, u taj brejku je bio ubedljiv i sa 6-2 stigao do najvećeg finala u karijeri. Finala turnira koji se igra za nagradni fond od 75 000 dolara a u kojem će se sastati sa Kolumbijcem Eduardom Struvajem, 221. teniserom na svetu.

Peđa Krstin je tako nastavio da nas povremeno iznenađuje ponekim dobrim rezultatom ili pobedom nad mnogo bolje rangiranim i poznatim teniserom. Do sada je sigurno najveće ime koje je savladao bio Markos Bagdatis u kvalifikacijama za ATP turnir u Zagrebu 2014. godine a najbolje plasirani teniser je bio Španac De la Nava. De la Nava se nalazio na 109. mestu ATP liste kada ga je Peđa pobedio u Poznanju prošle godine.

Krstin će tako popraviti najbolji plasman karijere, koji je još u 2014. bio 228. mesto. Verovatno će ući među prvih 200 na listi koja će izaći posle Indijan Velsa. Koji će tačno Peđa biti zavisi naravno i od rezultata u finalu, kao i rezultata na jakom 125k čelendžeru u Teksasu iduće nedelje, za koji se Krstin prijavio.

Svakodnevno praćenje promene renkinga i stanja u bodovima naših tenisera možete pratiti OVDE.