Peđa poražen u finalu

Peđa Krstin nije uspeo da kruniše fantastičnu nedelju titulom na čelendžeru u Puebli. Ipak, nedelja za nama se može smatrati izuzetno uspešnom za njega.

Srpski teniser poražen je u finalu turnira  u Meksiku, a od njega je bio bolji Eduardo Struvaj iz Kolumbije (221.ATP). Peđa je izgubio u tri seta, rezultatom 6-4, 4-6, 4-6.

peđa krstin puebla 2016

Međutim, na putu do finala, Krstin je zabeležio odlične pobede nad Zebaljosom i Bekerom, 3. i 1. nosiocima turnira. Uspeo je da se plasira u finale čelendžera po prvi put, i to 75k+h kategorije, i zahvaljujući tome, nalazi se tačno na 200. mestu na ATP listi, što mu je rang karijere.

Ovo je Peđi bilo 18. finale u karijeri, a 1. ove sezone. Ostaće na 11 titula, ali iskustvo i samopouzdanje koje je ovde pokupio, možda se ispostavi vrednije od pehara.

Ove nedelje Peđa ostaje u Meksiku,  gde igra turnir 100k kategorije u Gvadalahari. Protivnik u prvom kolu mu je Adrijan Menendez Maseiras iz Španije (159. ATP) . Sa Špancem je igrao smao jednom, prošle godinena šljaci i izgubio u tri seta.

Na istom turniru igrali su Laslo Đere i Nikola Milojević, koji nisu uspeli da prenesu dobru igru  iz Pueble, te su takmičenje napustili već u prvom kolu kvalifikacija, gde su bili postavljeni za 3. i 1. nosioca.
Od Lasla je bio bolji Nikolas Barientos iz Kolumbije 6-3, 2-6, 7-5. A od Nikole, Enrike Kunja iz Brazila 6-2, 6-1.
Nadamo se da će Peđa biti bolji na startu takmičenja.