Pariz: David protiv Golijata

Iznenađenje se desilo, Janovič jednostavno ne ume da stane. Izgledalo je da će ga primiriti iskusni Simon, pred svojom publikom, ali to se nije desilo. Janovič je nastavio gde je stao u četvrtfinalu pa se sada otvoreno može postaviti pitanje, može li do titule?

Kao novo ime sa specifičnim karakteristikama i stilom, Janovič je nepoznanica za najbolje svetske tenisere. Verovatno će biti potrebno neko vreme da se priviknu i nađu načina da mu se suprostave. Takođe je verovatno da Janovič neće biti onoliko opušten, kada počne da shvata da očekivanja sa svakim novim turnirom rastu. Ipak, mora se priznati da momak ima kvalitet, a da li će biti dovoljan za istorijsku titulu… e tu se nešto pita i David Ferer.

David je danas odigrao sjajan meč. Izdržao je pritisak, sačekao da Ljodra malo popusti i to iskoristio da dobije set. U drugom je sve bilo lakše, iako je Ljodra pokazivao znake da se može vratiti i posle dva brejka minusa. Na kraju, 7-5 6-3 i prilika sjajnog Španca za prvi masters u karijeri.