Palić: Titula za Barbaru Bonić

Prošle nedelje održan je i četvrti u nizu od planiranih pet ženskih fjučers turnira u Srbiji ove sezone. Od predstavnica Srbije, najveći uspeh je ostvarila Barbara Bonić, koja je slavila u konkurenciji parova.

 

barbara bonic palicSrpska teniserka Barbara Bonić  u paru sa Diom Evtimovom iz Bugarske osvojila je fjučers turnir na Paliću u konkurenciji parova. Srpsko-bugarska kombinacija je bila postavljena za prve nositeljke i u finalu su bez većih problema savladale treće nositeljke  Petru Krejsovu iz Češke i Ninu Potočnik iz Slovenije rezultatom 6-3, 6-3.

Srpskoj teniserki je ovo bilo jedanaesto finale u karijeri, ukupno šesta titula,  a prva nakon dve godine

Bonićeva je u pojedniačnoj konkurencioji stala u prvoj rundi,a pobedila ju je njena dubl partnerka Evtimova, inače druga nositeljka tiurnira, sa 3-6 6-4 5-7.

Ni ostale srpske teniserke nisu postigle bolje rezultate u pojedinačnoj konkurenciji. Čak 19 teniserki igralo je kvalifikacije, od kojih je samo Kristina Miletić izborila mesto u glavnom žrebu. U glavnom žrebu igralo je 8 srpskih teniserki, a samo ej Katarina Jokić uspela da se plasira u osminu finala.

Katarina Jokić je odličnom igrom u prvoj rundi savladala Terezu Malikovu iz Češke i produžila svoj niz pobeda na čak 9. Ipak, u drugoj rundi od mlade srpske teniserke bolja je bila četvrta nositeljka Agneš Bukta iz Mađarske, koja je na kraju i osvojila turnir. Rezultat je bio 4-6 6-3 5-7, a Katarina je vodila 5-3 u trećem setu kada je Bukta nanizala poslednja četiri gema. 

Bukta je u finalu pobedila Saru Čakarević iz Francuske, rezultatom 6-4, 1-6, 6-4. Sara je tako vezala tri odlične nedelje na turnirima u Srbiji, jer je pre toga igrala finala na oba turnira u Prokuplju – prvo je osvojila, drugo izgubila od Katarine.

Palić Open se igrao ne šljaci i bio je 10k kategorije. Poslednji ženski turnir u Srbiji ove sezone igraće se za dve nedelje u Vrnjačkoj Banji.