Ovo već liči

Veći deo meča gledali smo Novaka na vema visokom nivou. Razlog što se sve nije moglo brže da se završi je raspoloženi Bagdatis, ali i jedan gem koji je pretio da donese nepotrebno produženje meča, pa je 6-4 6-4 ipak realan i dobar rezultat.

Taj gem je trajao dugih 16 minuta i dve brejk lopte za Bagdatisa, jedine u meču. To je jedini gem u kojem je Novak igrao loše, puno grešio iz forhenda, ali je uspeo da na 15-40 nađe dva odlična servisa i spreči preorkert. Gem je počeo sa dve neiznuđene greške iz forhenda, a onda je taj isti udarac naizmenično donosio poen ili izjednačenje za Bagdatisa. Bilo je puno propuštenih lopti za osvajanje gema, da bi Novak konačno bekend paralelom rešio da prekrati muke. Poveo je sa 5-3 u drugom setu i tada je sve bilo gotovo.

Inače, sve pre i posle toga je odlično funkcionisalo, pogotovu u prvom setu. Novak je ušao sa mnogo emocija u meč, bio vidno rešen da konačno pokaže svoje izdanje iz prošle godine. Koliko mu je to bilo stalo videlo se po reakcijama posle meča, koje su bile onakve kave je imao kada je osvajao masterse prošle godine. Možda malo i preterane ali je jasno bilo da je Novak bio pomalo frustriran lošim izdanjima na poslednja dva turnira, kao i porazom protiv Iznera u kojem je konačno zaigrao bolje.

Tada je naleteo na raspoloženog protivnika, čini se i sada, ali ovoga puta nije dozvolio iznenađenja. Servirao je gotovo savršeno za njegove standarde i u prvom setu je dao Bagdatisu samo dva poena. Nešto se to malo promenilo u drugom, ali sem u pomenutom gemu, Bagdatis je samo još u jednom uspeo da dođe do dva poena. Bagdatis je odlično servirao, pogotovu u drugom setu kada je promašio samo tri prva servisa, pa je ipak jedan gem izgubio i to sa nulom.

Odličan je bio Kipranin i sa osnovne linije, pa je tu bilo odličnih relija koji su po pravilu pripadali Novaku. Novak je sve vreme agresivnim i snažnim udarcima držao Markosa dalje od osnovne linije, mada je on pokušavao da uzvrati istom merom, ali se i odlično kretao i branio. Otuda i zadovoljstvo i nas i Novaka ovim izdanjem, jer je ovo bio pravi test i korisnija pobeda, nego da se protivnik raspao i da je sve završeno za manje od sat vremena.

Treba još reći da je Novaku bekend danas bio onaj stari, siguran, precizan i po potrebi snažan i agresivan, baš kao i forhend u većem delu meča. Ritern je možda malo zakazao, pre svega iz forhenda, ali s obzirom na odličan servis Kipranina, taj udarac je završio posao kada je trebalo. U ponedeljak sledi još jedan meč sa Troickim gde bi bilo pravo čudo da se desi nešto osim Novakove pobede. A onda Gaske ili Ramos, kao uvertira za paklenu završnicu Ferer(Del Potro) – Federer – Nadal, ako se nešto nepredviđeno ne desi.