Ouklend: Povratak Zvonareve i Kuznjecove

Ženski svetski tenis, je u godini koja je na izmaku dobio neka nova imena u Top 10, gde su se po prvi put našle Kerer i Erani, kao i Andrea Petković do povrede, ali su se zato iz vidokruga šire javnosti izgubile neke igračice bez kojih je vrh WTA liste bio nezamisliv.

Vera Zvonareva i Svetlana Kuznjecova nekako dele istu sudbinu u prošloj godini. Obe su imale loš početak sezone, verovatno i zato što su poklušavale da nađu formu kubureći sa povredama. A onda su obe, Svetlana posle Vimbldona, a Vera posle OI, prestale da igraju, želeći da se potpuno izleče i ne izađu na teren dok ne budu spremne.

Obe teniserke su svoj povratak vezale za turnir u Ouklendu, koji će se igrati od 7. januara naredne godine. Na tom turniru, prvi nosilac će biti Agnješka Radvanska, a tu je još Julija Gerges, kao i nove snage ženskog tenisa, Votson, Mekhejl i bivša šampionka Ži Ženg.

Svetlana i Vera su zbog loših rezultata i kasnijeg odsustva sa terena pale na WTA lsiti, pa je Svea sada 72. a Vera tek 97. iako je godinu počela kao 7. igračica na svetu. Zanimljivo je, da su dve igračice, pored loše sezone u singlu, uspele da naprave veliki uspeh u dublu, gde su zajedno osvojile titulu u Melburnu, početkom godine.