Ostapenko do prve titule, i to na Rolan Garosu!

Jelena Ostapenko osvojila je prvu WTA titulu u karijeru, i to kakvu! Ona je osvojila drugi Gren Slem sezone, Rolan Garos, spektakularnim preokretom protiv Simone Halep. Letonka je bila bolja sa 4-6, 6-4, 6-3.

Jelena je do trofeja došla kao 47. na svetu, nije bila nosilac, a ujedno je osvojila i prvu WTA titulu. Turnir napušta kao Gren Slem šampionka, bogatija za preko dva milion eura, ali i kao 12. na WTA listi od ponedeljka.

Fantastičnim tenisom razbila je odbranu Halepove, koja je tri godine nakon prvog, poražena i u drugom pariskom finalu u tri seta. Ostapenko je do titule došla uz 54 vinera, isto toliko neiznuđenih grešaka, ali pre svega odličnim mentalnim pristupom. Neretko je publika slavila viner, ali je Halep vraćala i nemoguće, ali veći broj grešaka i poklonjeni trofej nije dočekala. Jelena je do titule došla agresivnim tenisom, pa Halep, kao i Vozniacki i Radvanjska, defanzivne igračice, i dalje ostaje bez trofeja na najvećim turnirima.

Ostapenko je u drugom i trećem setu preokretala od 0-3 i od 1-3, a meč je završila fantastičnim bekhend viner riternom. Još jednom je dokazano da defanzivni stil ne donosi najveće titule, istina donosi konstantne rezultate i dobar ranking, ali za najveće domete treba igrati napadački, što je Ostapenko još jednom i dokazala.

Halep bi titulom došla do prvog Gren Slem trofeja, ali i broja 1 na WTA listi, tako da je danas doživela dupli poraz. Ostapenko je na putu do titule savladala Čiriko, Puig, Curenko, Stosur, Vožnjacki, Baščinski i Halep u finalu, a u četiri meča je gubila prvi set i preokretala rezultat.

Poene iz meča pogledajte OVDE.