Osaka: Senzacija zvana Kai-Čen Čang

U finalu turnira u Osaki, igraće Kai-Čen Čang i Heder Votson i boriće se za svoje prve WTA titule. Ništa novo kada je WTA tur u pitanju, ali je ipak svojevrsna senzacija, jer je na turniru bilo ozbiljnih igračica, a prve nositeljke su bile Stosur i Ženg.

Ako je plasman Votson, realno posledica ispadanja favorita u njenom delu žreba, jer je izbegla da se susretne sa Skijavone, Šipers ili Ženg, a pobeda nad Japankom Doi je manje – više očekivana, onda je Čang napravila veliko iznenađenje i veliki rezultat. Njene protivnice do finala su bile skoro sve same nositeljke, Mekhejl, Delakva, Robson i na kraju prva, Samanta Stosur!

U uzbudljivom polufinalnom meču, Čeng je dobila prvi a istim rezltatom izgubila drugi set, 6-4, a  mogla je i ranije da završi posao, jer je servirala u tećem setu za meč, ali je još inpresivnije što joj je ostalo živaca i snage da sve to nadoknadi u taj brejku, koji je dobila sa 7-3.

Čeng inače ima 21 godinu i trenutno je 134. igračica na svetu a svoj najbolji plasman je ostvarila 2010. godine kada je stigla do 82. mesta. Rođena je i živi u Kineskom Tajpehu, a nekada je bila 8. juniorka na svetu.