Ormaečea pobedila Jovanu Jakšić

Još jednom je Jovana Jakšić poražena na startu WTA turnira, i još jednom je meč otišao u tri seta. Ovoga puta, sa 6-3, 4-6, 6-3 bolja je bila Paula Ormaečea, na startu Bad Gaštajna.

jovana jaksic 2013Kod Jovane danas, gledajući statistiku, funkcionisao je samo prvi servis, gde je dobijala tri poena na pet odigranih. Očajna je bila na drugom servisu, osvojivši samo 7/36 poena, uz sedam duplih grešaka. Najveća razlika među igračicama bila je u iskorišćenosti brejk lopti, Argentinka je napravila devet brejkova, iz petnaest šansi, a Jovana sedam, iz čak dvadeset tri brejk lopte pa je to glavni razlog poraza nakon 140 minuta tenisa.

Jovana nastavlja lošu seriju rezultata, jer na poslednjih sedam turnira, samo je prošle nedelje, na ITF turniru 25k kategorije, pobedila i stigla do četvrtfinala. Na ostalim turnirima gubila je odmah prvi meč, pa od poslednjih deset mečeva, ima čak osam poraza.

Pošto se za glavni žreb US Open-a računa WTA lista od narednog ponedeljka, Jakšićeva je ovim porazom izgubila šanse da se direktno nađe u glavnom žrebu tog Gren Slema.