Orindž Boul: Finale singla za Miomira i dubla za Olgu

Srpski juniori Miomir Kecmanović i Olga Danilović plasirali su se u finala na prestižnom Orindž Boulu, juniorskom turniru GA kategorije u Americi. Miomir je to uspeo u pojedinačnoj, a Olga u konkurenciji parova.

Cele nedelje, Miomir je po kazao odličnu igru i nastavio sa dobrom formom  u kojoj je ove jeseni i koja mu je donela prvo mesto na juniorskoj listi. S rpski tenis je bez izgubljenomg seta izborio finale i došao u poziciju da odbrani titulu . U finalu on će igrati protiv 2. nosioca Jibing Vua iz KIne, koji je u osličnoj formi jer je prethodno osvojio tri turnira u nizu te mu je do sada nanizao čak 21 pobedu. Ipak, i Miomir je na poslednjih 6 turnira osvojio 3 titule i igrao 2 finala i polufinale, a ti turniri su bili daleko jače kategorije. Do sada se srpski i kineski teniser nisu sastajali.

U polufinalu Miomir je u paru sa Bendžaminom Sigojinom iz Kanade neočekivano izgubio u polufinalu. Prve nosioce turnira eliminisali su nenosioci, Naoki Tađima i Šinji Hazava iz Japana, rezultatom 6-1 6-7(6) 8-10.

Olga Danilović talmičenje u pjedinačnoj konkurenciji završila je pomalo neočekivano u osmini finala. Od nje je bila bolja Kaja Juvan iz Slovenije u dva ubedljiva seta (4-6 0-6). Ipak Kaja se nakon toga plasirala u finale i singla i dubla, a Olgina igra joj očigledno prija – ona je do sada igrala čak 8 finala u juniorima, a samo jedno osvojila, prošle godine protiv Olge. I to im je bio i jedini prethodni susret.

Ipak, Olga je popravila utisak u konkurenciji parova. Zajedno sa Anastasijom Potapovom postavljene su za 1. nositeljke i to ošpravdale plasmanom u finale. Tamo će igrati protiv 8. nositeljki. pomenute Juvan i Lee Bošković iz Hrvatske.

Srpskoj teniserki je ovo deseto finale u konkurenciji parova, a do sada je osvojila sedam.