Orandž Boul: pobede Danilovićeve i Kecmanovića

14-godišnja srpska teniserka Olga Danilović, priredila je najveće iznenađenje u prvom kolu Orandž Boula u Americi, ITF turnira u konkurenciji do 18 godina, jer je sa 6-0, 5-7, 7-5 bila bolja od druge juniorke sveta i 631. igračice na WTA listi, Sofije Kenin iz Amerike.
12366262_1049807748403393_8590617506862815640_n
U prvom setu, Danilovićeva je bila dominantna i protivnici nije prepustila nijedan gem. Dobru igru Olga je prenela i na drugi set, pa je povela sa 2-0 i 3-1, ali je Keninova oba puta odmah uzvraćala ribrejkom. Obe teniserke su do 11. gema lagano osvajale svoje servis gemove, a onda je Kenin napravila brejk i prvi put došla do prednosti u nekom od setova. Srpska teniserka je imala brejk loptu da drugi set odvede u taj-brejk, ali je Keninova prvo spasila brejk loptu, a onda i iskoristila prvu set loptu za 7-5 u drugom setu. I treći set bolje je otvorila Danilovićeva, odmah je došla do brejka prednosti, ali je Keninova izjednačila na 2-2. Prilike za brejk nije bilo sve do 12. gema u kome je Olga imala dve brejk lopte, odnosno meč lopte, a iskoristila je drugu, za vrednu pobedu od 2-1 u setovima.

Tri godine starija američka teniserka bila je postavljena za prvu nositeljku turnira, a osim toga, Keninova je branila titulu na prestižnom turniru za mlade tenisere. Olga je ovom pobedom još jednom potvrdila da poseduje ogroman teniski potencijal pošto sa 14 godina dobija nekoliko godina starije i iskusnije teniserke. Ovo je bio drugi međusobni duel dve teniserke, a prva pobeda za Danilovićevu. Prethodni meč dobila je Kenin prošle nedelje u drugom kolu na Edi Heru sa ubedljivih 6-2, 6-0.

Olga se trenutno nalazi na 119. mestu juniorske rang liste i nakon ovog turnira očekuje je napredak i novi renking karijere.
Protivnica Danilovićeve u drugom kolu biće 65. juniorka sveta i 1236. igračica na WTA listi, Monika Kilnarova iz Češke. 
Pored Olge Danilović na ovom turniru učestvuje i Miomir Kecmanović. Mladi srpski teniser je postavljen za 9. nosioca, a u prvom kolu je sa 6-2, 6-1 bio bolji od domaćeg tenisera Aleksandra Rotsearta. Protivnik Kecmanovića u drugom kolu biće Kacper Žuk iz Poljske. U dubl konkurenciji, Kecmanović je u paru sa Kasperom Rudom postavljen za prvog nosioca, a protivnici u prvom kolu biće im domaći teniseri Kirberg i Van Emburg.