Opet problem sa Markosom

Novak je dobio i šesti međusobni meč sa talentovanim Kipraninom ali izgubio i peti set u pet poslednjih mečeva. Šta se dešava sa Novakom kada mu se preko puta nađe Bagdatis ili su mečevi sa Novakom Markosova velika inspiracija teško je reći. Činjenica je da je Novak pomalo neoprezno ušao u meč a onda su krenule frustracije, sve boljom igrom protivnika.

Jednostavno, Novak je zaigrao bolje, ali je odgovor sa druge strane bio sve bolji, pa uz par grešaka u trenucima kada se činilo da Novak polako preuzima meč u svoje ruke, dovelo do vrlo napete situacije jer se bližila sredina drugog seta a nikako da se prelomi meč. Pritisku je ipak i očekivano podlegao Bagdatis. Na 40-30 u šestom setu, pravi dve duple greške koju kruniše neiznuđenom greškom, kojom već viđeno, određuje svoju sudbinu u meču.

Novak je negde do pred kraj meča , držao visok nivo igre, pa je Markos samo povremeno ulepšavao čitav događaj, dobrim odgovorima i lepim poenima. Na kraju, uz mali pad tempa kod Novaka, očekivanih 2-6 6-2 6-3. Novaku je ostao još jedan meč da bi ponovio prošlogodišnji rezultat i do novog očekivanog duela sa Federerom. Na putu će mu se naći prijatno iznenađenje na oktobarskim tunirima, pa i ovde u Bazelu, Kei Nišikori.