Olga Danilović i Paula Arias Manhon osvojile Rolan Garos

Olga Danilović i Paula Arias Manhon pobedile su u finalu juniorskog Otvorenog prvenstva Francuske u konkurenciji parova. Njihove protivinice su bile prve nositeljke Olesija Pervušina i Anastasija Potapova iz Rusije.

olga rg 2016 danilovic

Bio je to izjednačen i dramatičan meč. U prvom setu su Ruskinje bolje koristile svoj servis i istovremeno stalno pretile na servis “našeg” para. Medjutim, Olga i Paula se nisu predavale, uspele su i jednom da oduzmu servis protivnicama, ali su same izgubile svoj servis dva puta, tako da je to bilo dovoljno samo za gubitak seta sa 3-6.

U drugom setu su Olga Danilović i njena partnerka mnogo bolje vraćale drugi servis Ruskinja. Pervušina i Potapova su i u ovom setu osvojile veći broj poena, ali su Olga i Paula izvrsno koristile šanse, kad protivnice nisu pogadjale prvi servis. Dva puta su oduzele servis protivnicama, jednom su izgubile svoj, pa su drugi set dobile sa 6-3.

U trećem setu su nastavile da pritiskaju drugi servis protivinca sto im je donelu tesnu pobedu od 10-8.

olga rg

Petnaestogodišnjoj Olgi Danilović je ovo drugo učešće na nekom od turnira serije Gren Slem. Pored titule, Olgi će mnogo značiti  i prva pobeda nad Olgom Potapovom, velikom rivalkom još iz pionirskih dana.