Odluka odložena za sutra

Ko će biti pobednik meča Srbija – Švedska znaće se sutra. U jedinom meču u kojem su imali šanse, Šveđani su odigrali zaista sjajno dubl i pobedili posle velike borbe u petom setu 10-8.

Ne može se zaista mnogo zameriti Zimonjiću i Tipsareviću. Protivnici su igrali iznad svih očekivanja iako je Lindsted Top 10 igrač u dublu. Bio je to sjajan dubl meč, gledaoci su uživali a Srbija realno nije imala šanse u petom setu. Poveli su Nenad i Janko sa 1-0, a onda su dugo tražili rešenja za protivničku igru. Pronašli su tek u četvrtom setu, ali i pored napravljenog brejka, bio je potreban taj brejk, da bi se završio posao.

U petom setu, Šveđani su bez problema osvajali svoje gemove, a naš dubl se mučio, da bi poklekao na 7-7. Ipak, u verovatno najboljem gemu što se tiče riterna, na servis Brunstroma, Srbija izjednačuje na 8-8, ali Šveđani uzvraćaju istom merom i dobijaju meč.

Meč je trajao više od četiri sata. Šveđani su delovali nadahnuto i ponekad ih je malo sreća poslužila. Malo je pomogla neuigranost srpskog dubla ali na kraju treba priznati da je protivnik bio bolji. Prilika za pobedu je već u sutrašnjem prvom meču koji će igrati Janko i Ridersted.