Odlična Krunić dobila Burnet

Aleksandra Krunić nas je konačno prijatno iznenadila ove sezone. Na startu turnira u Francuskoj, kategorije 50k, bila je bolja od trećeg nosioca, Nastasje Burnet, 7-6 (3), 3-6, 6-3!

Aleksandra Krunić, LINC 2013Nastasja Burnet igrala je polufinale WTA turnira u Riju pre oko mesec dana, ima rang karijere, ali Aleksandra Krunić po pravilu se motiviše protiv teniserki u formi. Uvodni set morao je biti rešen u taj brejku, ali je do njega došlo brejkom Krunić, koja je spasila i set loptu Italijanke u dvanaestom gemu. Do promene strana držala se Italijanka, a onda je serijom poena Srpkinja stigla do uvodnog seta.

Pad svojstven Krunićevoj nije je mnogo koštao danas, ali brejk na 4-3 dao je Italijanki šansu pa je odservirala za treći set. Tamo je Krunić držala igru pod kontrolom i rutniski rešila meč u svoju korist, iskoriistivši drugu meč loptu.

Za plasman u petnaest WTA poena vredno četvrtfinale igraće sa pobednicom meča Gason-Brianti. Pobeda danas donosi osam poena,

Prvi nosilac je Vesna Dolonc, koja sutra otvara turnir mečom protiv Ljudmile Kičenok, a u dublu sa Fogt je pobedila u prvom kolu par Kolombon-Pake, u produženom taj brejku 10-5.