Odlična Ana, još bolji Janko!

Očekivale su se pobede, ali je lepo što su one ostvarene u dva seta,  s obzirom, da su protivnici bili opasni. Ana je pobedila Mekhejl, 6-4 7-5 a Janko Nalbandijana, drugi put u oko mesec dana 6-3 6-4!

Ana je odigrala jedan tvrd meč, pogotovu prvi set, ali je uspela da u oba seta napravi brejk kada je trebalo, kada je protivnica servirala da ostane u setu i tako izbegla bilo kakve komplikacije.  U prvom, kao da su igrali teniseri, veliki serveri. Samo tri brejk prilike, jedan za Mekhejl, dve za Anu i iskorišćena jedna za set.

U drugom setu je bilo mnogo teže. Mekhejl je stigla do brejak prednosti, ali je Ana zatim stigla do 4-2, a na 5-4 servirala za pobedu. Da ne bude sve previše lako, Ana je izgubila svoj servis, ali je sve nadoknadila u 12. gemu. Ana će imati lepu priliku da stigne u treće kolo, jer će joj sledeća protivnica biti Baltača ili Šavaj.

Sa druge strane, Janko je odigrao jedan siguran, gotovo rutinski meč. Nalbandijan je ipak trenutno slabiji teniser od sve boljeg Tipsarevića, što je bilo očigledno u današnjem meču. Osim vraćenog brejka prd kraj prvog seta, gotovo da nije ugrozio srpskog tenisera. Janko je odmah uzvratio brejkom i stigao do seta.

U drugom setu, Janko nije dozvolio bilo kakvu priliku za preokret, a sve je moglo da bude i brže završeno, da je Janko iskoristio svoje šanse na 5-3. Sledeći Jankov protivnik je Filip Pečner, koji je na OI ušao umesto Karlovića i pobedio u prvom kolu Lukaša Lacka. Ako njega prođe, sledi daleko teža prepreka, najverovatnije Džon Izner.

Ipak, treba sačekati do tog meča, jer se danas već desilo jedno iznenađenje. Stiv Darcis je pobedio, i to u dva seta, Tomaša Berdiha, a “šljakaš” Hiraldo je izbacio jednog Amerikanca, Rajana Herisona.