Odličan start Vesne i Aleksandre

vesna aleksandra fed Na turniru 75k kategorije u Trnavi, Slovačka, srpske predstavnice Aleksandra Krunić i Vesna Dolonc startovale su sigurnim pobedama.

Vesna Dolonc, treći nosilac turnira, prva je igrala i to  protiv ”srećne gubitnice”(LL) Vivijen Juhasove iz Slovačke i trijumfovala  u dva seta, rezultatom 6-2 6-3.

U narednom kolu igraće protiv Brabare Zahlavove Stricove.

Sa druge strane Aleksandra je imala mnogo teži zadatak. Ona je u prvom kolu igrala protiv prve nositeljke i 83. teniserke sveta Jane Čepelove iz Slovačke.  Slovakinju je srpska publika upoznala u Nišu, kada je  pobedila Bojanu Jovanovski u okviru prve runde Fed Kupa.

Aleks je odlično počela meč i povela 4-0 uz brejk lopte za 5-0. Međutim, Slovakinja je usela da se spase i  izjednači rezultat na 4-4 uz servis. Iako je delovalo daje psihološka prednost prešla na drugu stranu, Aleksandra je ostavila propušteno vođstvo iza sebe, pregrupisala se i napravila brejk, a zatim i odservirala za set. 
Drugi set je protekao bez neizvesnosti i srpska teniserka je zasluženo slavila.

Sledeća protivnica biće joj još jedna mlada teniserka i juniorska senzacija, Darija Gavrilova iz Rusije. Njih dve su se sastjale samo na juniorskim takmičenjima. 2008. kada je trijumfovala Ruskinja i 2009. kada je to učinila srpska teniserka. Oba puta bili su mečevi u dva seta sa taj brejkom u prvom. 

Do eventualnog srpskog duela može doći tek u polufinalu.