Odličan Lajović u drugom kolu

U meču između dva tenisera, istih po godištu, a obojica dobitnici specijalne pozivnice za turnir, pobedio je lošije plasirani i dva meseca mlađi Dušan Lajović, sigurno u dva seta, 7-5 6-4.

Donskoj je mladi Rus, trenutno blizu svog najboljeg plasmana , 137. mesta na ATP listi, što je negde oko 40 mesta bolje nego što je Lajović uspeo da dostigne u svojon karijeri. Ipak, Dušan je danas opravdao specijalnu pozivnicu, odigrao jedan kvalitetan i čvrst meč, u kojem protivniku nije dozvolio nijednu brejk loptu, pa je krajnji rezultat mogao da bude čak i ubedljiviji.

Razlog za “nepotrebnu” neizvesnost, treba tražiti u početnoj nervozi Lajovića, kada je bekend, koji je često zano da završi iza linija, najčešće pravio probleme. Donskoj je stalno bio pod pritiskom, pod kojim je popustio, krajem prvog i početkom drugog seta, što je bilo dovoljno da Lajović bez komplikacija privede meč u svoju korist.

U drugom kolu Dušan će igrati protiv još jednog mladog tenisera, koji u poslednje vreme beleži lepe pobede, Rajana Herisona ili protiv njegovog protivnika u prvom kolu, Brazilca Souzu.