Od ivice poraza do velikog trijumfa

Bio je na ivici ambisa u Montrealu, ali je Novak Đoković još jednom pokazao zašto je teniski kralj i velikim preokretom izbacio je Ernesta Gulbisa i prošao u polufinale rezultatom 5-7, 7-6, 6-1. Najbolji teniser sveta će se za mesto u finalu boriti sa Francuzem Žeremijem Šardijem.

Bio je to sinoć jedan od onih mečeva kada Đokoviću ništa ne polazi za rukom, nervira se, promašuje, dok protivnik igra “svemirski” tenis pogađajući linije iz neverovatnih uglova, stiže svaku loptu, gde se ne zna, na kraju, ko je prvi na svetu.rsz_noleeeNovak je u prvom setu napravio brejk za 4-2, da bi ga Gulbis odmah vratio i na kraju novim brejkom dobio set sa 7-5. U drugom delu Gulbis je napravio novi brejk, poveo sa 3-2 i servirao je. Od tog momenta počinje buđenje šampiona, koji je ubacio u petu brzinu, vratio brejk i dobio set u taj brejku sa 7-6. Treći deo je bio čista rutina i ubedljivih 6-1 za Novaka Đokovića.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Šardija, koji je u tri seta, tri taj brejka, izbacio Džona Iznera . Kei Nišikori je počistio Rafaela Nadala u četvrtfinalu (6-2, 6-4), u meču u kojem se videlo da je Španac daleko od nekadašnje forme i nekadašnjih visina. Japanac će se u polufinalu sastati sa Endijem Marijem, koji je savladao Žoa Vilfrida Congu sa 6-4, 6-4.