Očajna Jelena ispala na startu Rolan Garosa

jelenaJelena Janković je učešće na Rolan Garosu okončala već u prvom kolu. Bolja od srpske teniserke bila je 104. igračica sveta Sesil Karatančeva koja je meč dobila posle sat i 28 minuta sa 2-0 po setovima 6-3, 6-4. Koliko je Jelena bila loša protiv bugarske igračice dovoljno je reći da je meč okončala sa 34 grešake, a Karatančeva je imala 11, pa je Srpkinja poprilično pomogla rivalki na putu do drugog kola. 

Posle startnih 3-0 za Karatančevu Jelena je uspela da izjednačli na 3-3, ali je teniserka iz Bugarske ponovo profitirala na račun naše igračice u osmom gemu napravivši brejk za 5-3. Sigurnim servisom uspeva da osvoji uvodi set sa 6-3. Srpska teniserka je prvi deo igre okončala sa čak 17 neiznuđenih grešaka, dok je njena protivnica imala samo šest.

U nastavku se ništa nije promenilo, bugarska teniserka je kontrolisala meč i brzo nanizala tri gema uz dva brejka. Džej Džej je u četvrtom imala dve prilike da produži set, ali je te šanse prokockala. Jankovićea je spasila prvu meč loptu, potom i napravila brek, nanizala tri gema, došla do 4-5. Ali, uspela je samo da produži set, ne i da napravi preokret. Bugarska teniserka je treću meč loptu realizovala nakon sat i 28 minuta igre.