Doroteja na korak od novog finala!

Kada je rekla, na kraju prošle sezone, da odlazi prvi put na pripreme jer je red da nešto učini sa svojom karijerom, ni najveći optimisti nisu se nadali ovakvim rezultatima. Ali Doroteja Erić se ne samo vratila tamo gde ju je povreda zaustavila, već je to daleko prevazišla i iz nedelje u nedelju beleži samo uspehe i pobede.

Doroteja Erić - NOTO 2013Ovoga puta lepe vesti o njenim uspesima stižu iz Meksika, gde je postavljena za četvrtog nosioca. U polufinale turnira kategorije 25k  plasirala se lakim pobedama nad Flod (6-1, 6-3), Rodrigez (6-3, 6-1) i noćas nad Jegjolkom 6-2, 6-3. Za plasman u sedmo finale ove godine, igraće protiv pobednice duela Irigojen-Pelja.

Pošto se poeni sa fjučersa i turnira 25k upisuju sedam dana nakon odigravanja istih, za listu od 21.oktobra, Doroteja je obezbedila skok od petnaestak mesta i biće oko 235.pozicije, što će joj biti najbolji rang karijere. Pobeda u polufinalu bi donela ulazak u 230, a titula ulazak u 215 teniserki! Ono što je značajno jeste da se nalazi na nekih 40-ak poena od sigurnog ulaska na listu za kvalifikacije Australian Open-a, što bi Erićevoj bio prvi Gren Slem nastup u profesionalnoj karijeri. U juniorima je odigrala Rolan Garos i Vimbldon i na oba turnira je stigla do drugog kola.