Novo finale za Jovanu Jakšić

Srpska teniserka Jovana Jakšić nastavlja sa odličnom igrom i ove nedelje. Nakon sezone koja je bila ispod očekivanja za našu teniserku, Jakšićeva ponovo pokazuje igru koja ju je prošle sezone dovela na prag top 100 na WTA listi.

jovana jaksic 2015

Prošle nedelje Jovana je osvojila titulu u kanadskom Sageneju, a  novo finale igraće takođe u Kanadi, ovaj put u Torontu. Oba turnira su 50k kategorije.

U polufinalu Toronta Jovana Jakšić je savladala svoju protivnicu iz finala od pre sedam dana, Švajcarkinju Amru Sadiković 2-6, 7-6(9), 6-0. 

Nakon što je ubedljivo izgubila prvi set, u drugom je viđena prava drama. Jovana je prva došla do brejka i vođstva, ali je Amra uspela da vrati brejk, a kasnije odvede set u taj brejk. Tamo je Jovana povela 6-2 i došla do 4 set lopte, od kojih ni jednu ne koristi. Sadikovićeva je zatim došla do meč lopti u dva navrata, ali je Jakšićeva obe spasila, i iskoristivši tek 6. set loptu, odvela meč u treći set. Odlučujući set je bio potpuno u znaku srpske teniserke koja nije prepustila ni jedna gem protivnici.

U finalu Jakšićeva će snage odmeriti sa prvim nosiocem, Nemicom Tatjanom Marijom.