Novo finale Indijan Velsa za Đokovića

Novak Đoković je potvrdio dominaciju u tenisu – u polufinalu Indijan Velsa pobedio je Rafaela Nadala sa 7-6 (5), 6-2. Za titulu će igrati protiv Miloša Raonića, koji je u prvom meču polufinala savladao Gofana.

Indian Wells-djokovicBorba je bila žestoka od početka, Nadal je iznenadio startnim vođstvom od 2-0, čemu je i Novak kumovao dvostrukim servis greškama, ali se ekspresno vratio i izjednačio.

Nijanse su odlučivale u mnogo gemova, a sedmi je bio posebno atraktivan. Nisu se štedeli u razmenama i istrčavanjima. Novak je ispustio dve brejk šanse, a zatim je pri 5-4 za Nadala izbegao gubitak seta.

Uveo je duel u taj-brejk, posle 4-1 je odbio nalet Španca kada je došlo do novog izjednačenja. Pri 6-5, konačno je došao do dugo željenog poena, a borba je već trajala punih 70 minuta.

U nastavku Nadal se držao u igri do 3-2 za Novaka, mada su njegova dva servis gema trajala oko 20 minuta. Onda je Rafa vezao nekoliko grešaka, Novak stigao do dve brejk lopte, a drugu šansu materijalizovao za ključnu prednost.

U sedmom gemu bio je silovit, ni poen nije izgubio, dok je završna borba bila spektakularna. Nadal je uz žestok napor čak pet meč lopti spasao, šesta je odvela Novaka u finale nakon dva sata igre.

Nadal  je pokazao ozbiljnije obrise nekadašnje forme, pre svega u prvom setu, ali je i činjenica da Novak nije ušao u meč onako kako je to činio, recimo u Dohi, a i da je u prvom setu napravio veliki broj neiznuđenih grešaka. U drugom je to ipak bilo ono  što uglavnom gledamo u mečevima dvojice tenisera u poslednje dve godine.