Novi trofej za Krstina

Prvi nosilac na fjučersu u Šapcu, Peđa Krstin, opravdao je ulogu glavnog favorita i stigao do titule. Finalni meč bio je sve samo ne lak, pa je Srbin preokretom dobio Nikolasa Harija 5-7, 6-4, 7-6(5).

Hari je postavljen za četvrtog nosioca i pripao mu je neizvesni prvi set. Onda su teniseri čuvali servise do sredine drugog seta, kada je Peđa došao do brejka koji je zadržao do kraja seta i meč odveo u treći set. Međutim, bolji u setu bio je Hari, koji je došao do brejka i servisa za meč. Peđa je spasio dve meč lopte na servis protivnika i došao do brejka. Na 5-6 izvukao se sa 0-30 na svoj servis pa je pobednik odlučen u taj brejku. Tamo je Krstin bio stabilniji i bolji pa je došao do nove titule.

Peđa je do trofeja došao pobedama nad Fabianom, Jakovljevićem, Balažom, Zekićem i danas Harijem. Titula donosi 18 poena pa će  Peđa na listi koja izlazi onog tamo ponedeljka stići do oko 245. mesta, što će mu doneti rang karijere. Ipak Peđu očekuje odbrana trofeja u Beogradu, na fjučersu koji je igran u drugoj nedelji u julu prošle godine, pa će mu ovi poeni dobro doći u toj misiji. Da dobije nove poene ima priliku naredne nedelje, u Italiji, na fjučersu najjače, 15k+H kategorije, gde je treći nosilac.

Ovo je za Krstina deseta titula, četvrta ove godine.