Novi tim, nova Jelena

Novi trener, novi kondicioni trener, novi menadžer…. potpuno novi tim je Jelena kompletirala za narednu godinu. Od kada je raskinula novu-staru saradnju sa Rikardom Sančezom, koji je rešio da pokuša da drugu br.1 dovede do GS tiotule, nije se znalo ko će biti Jelenin trener. Konačno je i to objavljeno, radi se o Heneru Nehlesu!?

Mora se priznati da je ime i prezime čoveka koji će pokušati da izađe na kraj sa Jelenom totalna nepoznanica za širu javnost. Ono što je objavljeno kao informacija je da se radi o bivšem koledž teniseru sa UNLV(Univerzitet u Nevadi, Las Vegas) koji je posle igračke karijere postao i trener, tačnije pomoćni trener ženskog tima UNLV 2006. godine. Ono što se još može iščeprkati o Nehlesu je činjenica da je rođen 79 godine, da je Nemac i da je oženjen bivšom teniserkom, koja je takođe diplomirala na UNLV i koja se takođe bavi trenerskim poslom. Radi se o Eleni Gančevoj iz Bugarske koja je Jelenino godište i sa kojom ima dete, sudeći po slikama sa fejsbuka.

Hener će sa Jelenom ići na turneju po Australiji, a tu će biti i novi Jelenin kondicioni trener, Kori Gudvin koji je do sada radio sa NBA i MLB igračima. Na kraju, Jelena je napustila i svoju menadžersku agenciju IMG, i odlučila se za saradnju sa Lindom Long, bivšom direktorkom markentinga u Pumi, promotivnim menadžerom u Nike, kao i savetnikom Serene i Venus Vilijams 15 godina.

Kad se sve sabere, nova, mlada i ambiciozna ekipa, iskusni menadžer i verovatno najveća promena za Jelenu još od početka 2009. Tada to nije uspelo, ali ovoga puta deluje da Jelena sa više optimizma i većim entuzijazmom ulazi u celu priču. Valjda će joj to doneti rezultat.