Novi šok za Federera, Delbonis u finalu sa Fonjinijem!

FEDERIKO DELBONISNa turniru  druge kategorije (ATP500) u Hamburgu, u finalu sastaće se neočekivan par. Italijan Fabio Fonjini i Argentinac Federiko Delbonis.

Prisustvo italijanskog tenisera i nije toliko šok kada se uzme u obzir da je pre samo nedelju dana osvojio svoju prvu ATP titulu u svom trećem finalu u karijeri, u Štutgartu, te je Fonjini sada u nizu od 8 pobeda. Postavljen je za 12. nosioca, a na putu do finala pobedio je 2. i 3. Tomija Hasa i Nikolasa Almagra.

Argentinac je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije, te je zbog formata turnira i on u sličnom nizu  kao i Fonjini, jer je dobio poslednjih 7 mečeva. Na putu do finala pobedio je Robreda, Tursunova, Verdaska, a najveće iznenađenje turnira napravio je u polufinalu, kada je u dva tajbrejka bio bolji od Rodžera Federera.

Ovo je Federeru drugi poraz   na dva vezana turnira od tenisera koji su rangirani van top 100 na  ATP listi.  Uzevši u obzir lošije rezultate ove godine, priče o zalasku karijere su sada još glasnije. Iako je  Švajcarac i u prošlosti bio otpisivan zbog neočekivanih poraza, ni jedan  od tih poraza ne može se porediti sa nekoliko od ove godine.