Novi poraz za Viktora

David Gofan nije trebalo da bude nepremostiva prepreka za Viktora Troickog, ali je to na kraju ipak postao. Posle teškog i neizvesnog meča, Gofan je osvojio samo jedan poen više od Viktora ali i set, onaj treći odlučujući za konačnu pobedu, 3-6 6-4 7-5.

Svaki naredni set je bio uzbudljiviji i neizvesniji od prethodnog, proporcionalno Viktorovoj sve slabijoj igri. Prvi set je bio rutinski, dva brejka, bez brejk lopote za protivnika i sve je krenulo u dobrom pravcu.

Kola su krenula nizbrdo u prvom gemu drugog seta. Neoprezno je Viktor dozvolio brejk i meč je krenuo u drugom pravcu. Vratio je Viktor brejk u šestom gemu a na 4-4 imao priliku za nešto više. Nije je iskorsitio i usledila je kazna, već u narednom, kada Gofan dolazi do odlučujućeg brejka.

U trećem, Viktor se dva puta vraćao u meč, poslednji put na 5-4 i servis za protivnika, ali baš kao u drugom setu, Viktor ne uspeva da zadrži servis u odlučujućim trenucima.

Poraz koji svakako ne prija, ali ga treba što pre zaboraviti jer je US open na pragu, gde Viktor ima lepu priliku da sakupi nešto bodova, pošto je prošle godine ispao u prvom kolu.