Novi poraz Viktora na startu turnira

troickiViktor Troicki doživeo je novi poraz, ovoga puta izgubio je od Tunižanina Maleka Džazirija sa 6-4, 4-6, 6-4 u prvom kolu turnira u Vinston-Salemu. Naš teniser od Vimbldona nije dobio meč na ATP turu, pa će u lošoj formi doći na poslednji GS sezone.

Duel prvog kola počeo je mnogo bolje za Džazirija koji je već u drugom gemu oduzeo servis našem igraču, a potom došao i do 3-1. U nastavku je teniser iz Tunisa lako čuvao svoje servise, a u desetom gemu je Troicki imao i jednu brejk priliku, ali je nije iskoristio, već je Tunižanin iskoristio treću set loptu i postavio konačnih 6-4.

Viktor Troicki je u sledećem setu opet loše počeo, dozvolio je Džaziriju novi brejk u trećem gemu i novu prednost od 3-1. Međutim, sada je Srbin uspeo da u osmom gemu iskoristi treću brejk šansu i izjednači na 4-4, da bi onda vezao još dva gema i u desetom delu je iskoristivši prvu set loptu uzvratio rivalu istom merom i postavio konačnih 6-4.

Nakon ovako osvojenog seta očekivalo se da Viktor prelomi susuret u svoju korist, ali smo videli veliku borbu i veliki broj brejkova u trećem delu igre. Počelo je razmenom istih u prva dva gema, a onda smo do sedmog gema videli samo brejk prilike, ali ne i brejk. U sedmom periodu Malek Džaziri oduzima servis Viktoru iskoristivši četvrtu brejk priliku u tom gemu, ali Troicki potom uzvraća ribrejkom i poravnava na 4-4. Kada se taman vratio, naš teniser je ponovo rivalu dozvolio oduzimanje servisa, ovog puta iz trećeg puta, a potom jeTunižanin uspeo da potvrdi stečeno i postavi novih 6-4.