Novi okršaj Šarapove i Serene

Prvi polufinalni par na WTA turniru u Majamiju čine Serena Vilijams (1) i Marija Šarapova (4). Najbolja igračica sveta glatko je svladala Anđeliku Kerber u meču koji je bio tek odrađivanje posla i priprema za veliki dvoboj protiv Marije Šarapove u polufinalu.

Imala je Serena dosta uspona i padova u Majamiju, nije igrala na svom vrhuncu, međutim protiv Kerber je ponovo bila odlična i glatko je slavila te najavila pohod na novu pobedu protiv stare rivalke.

serena i marija“Volim da igram protiv Šarapove bez obzira na kojoj podlozi i u kakvim uslovima. Ona mi je najdraža protivnica i mislim da to pomaže da igram još bolje u tim mečevima. Kada igrate protiv najboljih, morate biti najbolji. Ona će sigurno igrati svoj najbolji tenis i pružićemo sjajnu predstavu jer stvarno i jesmo među najboljim igračicama”, rekla je Vilijamsova.

Ne čudi to što Serena obožava da igra protiv Šarapove. Sa Ruskinjom ima skor 15-2, a u prilog Šarapovoj ne ide ni činjenica da je u Majamiju pet puta bila u finalu i nikada nije slavila, dok je Serena šest puta osvajala ovaj turnir.

Do dvoboja protiv Serene Ruskinja je došla pobedom protiv Petre Kvitove 7-5, 6-1, četvrtom uzastopnom pobedom u međusobnim dvobojima i trećom u nizu bez izgubljenog seta.

Kvitova je ponovo dosta toga poklonila Šarapovoj koja je znala da to kazni i odnese pobedu.

“U poslednjih nekoliko mečeva protiv Serene  imala sam prilike za pobedu, što je već bio napredak u odnosu na pre nekoliko godina,ali ih nisam iskoristila. Ponovo će zavisiti od toga hoću li iskoristiti svoje prilike. Protiv protivnika koji igra sa takvom snagom i samopouzdanjem jednostavno ne smete ispuštati ono što vam se ponudi”, smatra Šarapova.