Novi Bojanin krah

bojanaSrpska teniserka Bojana Jovanovski eliminisana je danas sa turnira u Bakuu, pošto je u prvom kolu poražena od Čehinje Andree Hlavačkove sa 0-2, u setovima 6-7, 5-7. Hlavačkova je u njihovom trećem međusobnom duelu do drugog trijumfa došla posle sat i 59 minuta igre.

Meč između Jovanovske i Hlavačkove obeležio je veliki broj brejkova, čak 11, od čega je Čehinja napravila šest. Jovanovski je u prvom setu dvaput imala prednost brejka, ali je Hlavačkova oba puta uspela da uzvrati oduzimanjem servisa, pa na taj način set odvede u taj-brejk u kom je prvo spasila četiri set lopte, a potom i trijumfovala sa 8-6.

U drugom setu, koji je doneo još više uzbuđenja, Jovanovski je vodila sa 5-4 i servirala je za izjednačenje, ali je Čehinja, 149. teniserka sveta na WTA listi, tada napravila brejk, te lako došla do 6-5, a onda još jednom oduzela servis srpskoj teniserki za konačan trijumf. Hlavačkova će se u drugom kolu sastati sa boljom iz duela između Magde Linet iz Poljske i Ruskinje Aleksandre Panove.