Novaku opet Federer

Federer, Ferer, Lopez, Beluči, Gaske, Simon, Raonić, samo su neka od imena sa kojima će se moguće Novak sastati u Madridu, na putu do finala, nadajmo se. Sa druge strane nema Mareja, ali da Nadalu sve ne bude lako, tu su Berdih i Del Potro.

U celoj priči, zaboravio sam i Tipsarevića. koji je Novakov mogući protivnik u četvrtfinalu. Janko je kao i Novak slobodan u prvom kolu, zatim sledi najverovatnije Ramos, a onda možda ponovo susret sa Simonom, ali bi Janko svakako voleo da to bude Bagdatis ili Fonjini, recimo. Novak u drugom kolu ide na kvalifikanta a onda nezgodni Vavrinka, Lopez, Melcer, ako ih sve ne iznedai Rohus.

Federer bi do susreta sa Novakom, a pre toga Fererom, imao veliki problem u obliku Raonića ili Nalbandijana, što je derbi prvog kola u najavi, da bi se u trećem kolu sastao sa Gaskeom ili Belućijem, ako ih Troicki sve ne iznenadi, ali na prvom mestu Janga, koji će mu biti protivnik u prvom kolu.

Sa druge strane žreba u mirnim Nadalovim vodama su uglavnom igrači koji su van forme. Verdasko doduše pokazuje znakove oporavka, ali teško da bi on mogao da digne igru na takav nivo, da sada ugrozi Rafu, ako već nije kada je bio na vrhuncu igre i forme. Berdih u četvrtfinalu je moguća mina za Nadala i to bi mogao biti dobar ispit za Rafu, baš kao Del Potro u polufinalu.

Turnir kreće od nedelje, a ove godine titulu brani Novak, ako to neko još ne zna. Inače, pored Mareja, koji se žalio na povredu leđa, turnir je otkazao Fiš, baš kao i njegov zemljak Endi Rodik.