Novakova mirna plovidba u drugu nedelju

Ono što je favoritima za osvajanje nekog GS turnira svakako potrebno i poželjno, je lagani prolazak, bez previše izgubljene energije, kroz prvu nedelju turnira. Novak je u tom smislu imao gotovo savršena tri meča, a kruna je bila današnji protiv Žilijena Benetoa, u kojem je Novak bez problema stigao do pobede 6-3 6-2 6-2.

Novak je imao 41 viner i 12 grešaka, Novak nije dozvolio nijednu brejk loptu, Novak jednostavno nije imao dostojnog rivala u današnjem meču, jer Beneto nije imao čime da mu pripreti. Servis preslab i lako čitljiv uz pregršt ritern vinera za Novaka. Novak je odlično servirao i realizovao prednost prvog servisa, ali i drugog, tako da praktično nije bilo nikakvog pritiska na servis, a uz to je imao 13 asova.

Kada se tome doda bolja igra sa osnovne linije, neke zamerke se mogu svesti na poslovično slab prilaz mreži i volej, poneki slab pasing šot i verovatno na neke detalje u igri, na koje će mu verovatno ukazati Vajda.

Do sada je sve lepo izgledalo, a od ponedeljka bi trebalo tako i da ostane. Kreće verovatno nešto jači tempo, duži mečevi, mada to ipak nije izvesno s obzirom da su Novakovi mogući protivnici u 4. kolu, vrlo ćudljivi igrači. Vavrinka ili Dolgopolov, Novaku iz prve nedelje bi trebalo da bude svejedno i taj meč bi trebalo da bude dobro zagrevanje pred ozbiljnije protivnike od četvrtfinala.