Novakov novogodišnji prvenac u staroj godini

Simbolično, najuspešniji i najbolji svetski teniser, osvojio je prvi trofej u novoj sezoni, a to je uradio u poslednjem danu stare godine u kojoj je postao to što jeste. Slučaj je hteo, da Novak među poslednjima izađe sa terena u staroj godini i tako završi ovogodišnju  tenisku priču. Simbolično, Novak je osvojio turnir u takvom stilu, kao da je hteo svima da pokaže, da kada je zdrav, spreman i raspoložen, niko mu ništa ne može.

Federer jeste još uvek nespreman, ali  je zato Ferer u velikoj formi, a proveo se isto, sa tri gema u celom meču. Doduše u nešto dužem meču, zahvaljujući pre svega svojim brzim nogama i upornosti. Treba još uzeti u obzir da je i Novak u jeku priprema, i da se sada svi pitaju koliko bolje od ovoga, on još može.

Da ipak ostanemo na zemlji jer je teniska sreća prevrtljiva. Novak je pokazao da je zadržao mentalnu stabilnost, kvalitet nije upitan, pa ostaje da ga zdravlje posluži i sreća povremeno. Onda je slična sezona, kao prethodna, na pomolu. Novak, kako je najavio, neće igrati turnire do 17. januara, kada počinje prvi gren slem u Melburnu gde brani titulu.