Novak zavisi od Berdiha i Ferera

Ubedljivim porazom protiv Ferera, Novak je doveo u pitanje svoj plasman u polufinale turnira. Sada će ipak zavisiti dosta od meča Berdih – Ferer. Da ne analiziramo previše Novakovu igru, već da se latimo digitrona, što polako postaje običaj kada su završnice turnira u Londonu u pitanju. Evo kako stoje stvari:

-Janko nema šanse za prolazak u polufinale. Sve i da pobedi Novaka a Berdih izgubi, njegov 1-1 odnos pobeda i poraza je slabiji od 1-2, jer se u slučaju istog broja pobeda, gleda ko ima više mečeva odigranih, upravo da ne bi oni koji upadnu kao rezerve na turnir bili u prednosti.

– Ako Novak izgubi, ide dalje ako i Berdih izgubi u suprotnom ide Čeh, koji bi tada čak bio i prvi u grupi
– Ako Novak pobedi, a Berdih izgubi, onda Novak ide dalje
– Ako obojica pobede zavisiće od set količnika, odnosno kojim rezultatom će to ostvariti. Novak ide dalje samo ako pobedi u dva seta a Berdih u tri. U svim drugim kombinacijama Berdih je u polufinalu

Jasno je sledeće. Da Janko nije promašio volej, sada bi gledali odlučujući meč za plasman u polufinale između njega i Novaka. Da je Novak bar osvojio set, sve bi od njega zavisilo, ovako kako mu bude.

Što se Zimonjića i Nestora tiče, tu je mnogo jednostavnija situacija. Ako pobede, prvi su u grupi a ako izgube, zavisiće od Fristenberga i Matkovskog koje bi u tom slučaju pobeda vodila dalje.

Što se druge grupe tiče, sve je jasno. Federer je prvi a Conga i Nadal će se boriti za drugo mesto.