Novak u tri skoka do 4. kola!

90810357551a4fff3244ec561959048_size3Novak Đoković je razočarao sve one koji su očekivali neizvesan i uzbudljiv meč, pa čak i moguće iznenađenje. Lako, gotovo rutinski, na nivou najboljeg na svetu, Novak se revanširao Dimitrovu za Madrid, 6-2 6-2 6-3!

Prvi gem u meču i brejk koji je Novak napravio, pokazao je kako će otprilike da izgleda današnji meč između Đokovića i Dimitrova. Novak je bio sto posto skoncetrisan na meč, taktički savršeno spreman a kako je kao igrač dokazano bollji od svog protivnika, ostala je samo strepnja, da će taj nivo igre, u nastavku meča oslabiti.

Desilo se sasvim suprotno. Kako se meč bližio kraju, Novak je bio sve opušteniji i razigraniji, tako da je Dimitrovu preostalo, da rizičnim i agresivnim udarcima, ostane što duže u meču, što mu je donelo brejk pri rezultatu 4-1 za Novaka u trećem setu, ali ne i više od toga.

Novak je posle medicinskog tajm auta, lako dobio svoj sevis gem, a zatim napravio brejk, na servis Dimitrova, koji je ujedno značio i kraj meča. Time se Novak plasirao u 4. kolo, gde će ga čekati Filip Kolšrajber, još jedan od dužnika, ovoga puta sa pariske šljake, pre 4 godine.

Inače, setovi su imali gotovo identičan tok. Novak je rano sticao dva brejka prednosti, da bi samo u trećem bilo malo “drame” zbog brejka za Dimitrova. Novak se sjajno kretao, konstatno je pritiskao bekhend protivnika visokim  spinovima, dovodeći ga u položaj iz kojeg nije mogao da napadne, povremeno menjajući ritam snažnim forhend dijagonalčama ili bekhend paralelama.  Bilo je i sjajnih kontri iz forhenda, najčešće po dijagonali, ali generalno Novak danans nije preterano rizikovao, već je tempom i konstatnošću terao protivnika na rizična rešenja.

Novak je danas oterao sumnje da se nalazi u lošoj formi, podigao je sebi samopouzdanje i poslao poruku najvećm  konkurentima da je rešen da osvoji titulu koja mu nedostaje. U sportu je sve moguće, ali je malo verovatno da će Kolšrajber, zatim Has ili Južni, biti protivnici sposobni da na jednom ovakvom turniru pobede Novaka i spreče ga u njegovim namerama da osvoji turnir.Dakle, čeka se Rafa!